Kesäkuussa leireiltiin Vihdissä

Hekan kesäleiri ”Eksynyt piraatti 17” pidettiin menneenä kesänä Vihdissä, aivan Nuuksion rajalla, Kirisiskojen kämpän maastoissa. Leirille osallistui yhteensä 38 leiriläistä, ja mukana oli niin tulevia partiolaisia kuin partiolaisten vanhempiakin. Osalle yö teltassa oli elämän ensimmäinen, osalle jo ties kuinka mones leiriyö.

Leirillä tavattiin useampaan kertaan myös eksynyt piraatti Jezper Bärri ja kuultiin hänen kadottamastaan miehistöstä. Leirillä ehti suunnitellun ohjelman lisäksi puuhata myös yhtä ja toista. Kännykät lepuuttivat omassa parkissaan, josta ne sai lunastaa lounaan ja päivällisen jälkeen noin tunniksi itselleen. Iltaisin kokoonnuttiin nuotiolle, jossa laulettiin, esitettiin itse valmisteltuja ohjelmanumeroita ja syötiinkin.

Partioleiri ei olisi toiminut ilman kaikkien osallistumista leirin pyörittämiseen. Jokainen kantoi vettä, hakkasi puita, lämmitti pesuvesiä, kokkasi, teki tulia, tiskasi, vuoli kiehisiä ja-niin edelleen. Ruuanlaiton kohokohta taisi olla kun söimme ulkona nuotiolla loimutettua lohta. Lohilaudat valmistettiin koitokseen paikallisen Sahan lahjoittamista lauhdoista ja makkaratikuista kierrätettiin niihin puutapit. Kiitos Saha ja Höylä Hacklin!

Vikana päivänä purettiin leiri ja kaikki pääsivät ulos myös pakohuoneesta. Bussimatkalla kotiin oli hiljaista porukkaa, mutta jokaisella takuulla uusia kokemuksia kotiinviemisinä.

19250504_1077949555638291_7972227980488391472_o