Talviretkeilyä olympialaistunnelmissa

Hekan koko lippukunnan yhteinen talviretki järjestettiin 10.-12.2.2023 Kirilän partiokämpällä Tervalammella. Viikonloppuna saatiin nauttia lumisesta ja aurinkoisesta säästä. Retkelle osallistui lähes 30 hekalaista ja vanhemmat olivat apuna kuljetuksissa.

Viikonlopun aikana maanosia edustaviin retkivartiohin jaetut retkeläiset pääsivät kisailemaan toisiaan vastaan erilaisilla rasteilla ja muutamissa olympialajeissa. Rasteilla päästiin taiteilemaan slack-linella, askartelemaan retkimerkit huiviin, valmistamaan karkkia ja harjoittelemaan tulen sytytystä tuluksilla. Olympialaisissa joukkueet kilpailivat toisiaan vastaan hiihdossa, tarkkuusammunnassa sekä köydenvedossa.

Kisailun lisäksi myös leikittiin ulkona ja ehdittiin viettää aika kavereiden kanssa kämpässä pelaillen. Lauantai-ilta huipentui lyhyeen iltanuotioon, jossa julistettiin kisojen voittaja ja paistettiin vaahtokarkkeja. Halukkaat pääsivät myös saunomaan. Osa tarpojista ja seikkailijoista pääsi viettämään yön kaminateltassa. Sunnuntaina vielä ennen kotiinlähtöä ryhmät valmistivat lounasta itse trangioilla ja retki päätettiin yhteiseen lipunlaskuun ja sisaruspiiriin.